D’n Uutloat

Dé uitlaatklep voor elke hond

Veelgestelde vragen

Vragen over hondendagopvang

Nee, helaas. Als je twee of meer honden hebt die je graag naar d’n Uutloat wil brengen, dan kan het uiteraard. Echter, iedere hond heeft zijn plaatsje in de dagopvang en in het hondenbos nodig, dus kunnen wij geen korting geven.

Wij hanteren een opzegtermijn van een maand

Er zijn een aantal regels tijdens het halen en brengen van de honden:

  • De hond moet aangelijnd zijn en liever niet opspringen tegen andere mensen (de meeste mensen hebben namelijk nette kleren aan, omdat ze naar/van het werk komen;
  • De hond niet uitlaten buiten het terrein, dit i.v.m. eventuele overlast voor de buurtbewoners;
  • De hond niet overmatig laten blaffen van en naar de auto, dit veroorzaakt veel onrust bij de andere honden;
  • Eventuele ongelukjes opruimen voordat iemand anders er in gaat staan (wij hebben altijd zakjes bij de hand);
  • De blokhutten niet betreden, de honden kunnen hier erg van schrikken.

En verder zijn het de normale omgangsregels, dus even wachten op uw beurt en rekening houden met andere mensen/honden.

Nee, liever niet. Het is ontzettend belangrijk dat de hond de behandelingen daadwerkelijk krijgt en deze ook op tijd krijgt. Omdat er zoveel honden bij elkaar zijn, is er een veel grotere kans op een besmetting met wormen of met vlooien. Alleen door de behandeling zelf uit te voeren, kunnen wij garanderen dat iedere hond behandeld is en zal uw hond geen vlooien en/of wormen bij ons oplopen.

Mocht u thuis nog goede ontworming en- ontvlooiïngsmiddelen hebben liggen, dan gebruiken we deze middelen uiteraard eerst. Die kunnen dan in een verpakking met de naam van de hond erop meegenomen worden naar de dagopvang en wij zorgen ervoor dat de hond de middelen toegediend krijgt.

Sommige honden spelen een groot deel van de dag, maar dat doen ze uiteraard niet allemaal. Andere honden vinden het heerlijk om het hele terrein te besnuffelen of om vanuit de hondenflat alles rustig te bekijken. Wij kunnen prima inschatten of uw hond een leuke dag heeft bij ons in de dagopvang en als wij hieraan twijfelen, zullen wij dit uiteraard met u bespreken.

De tijdsindeling voor de honden is als volgt:

  • Tussen 7.00 en 9.00 worden zij gebracht;
  • Om 9.00 beginnen we met het naar buiten doen van de honden. Normaliter hebben wij 6-7 verschillende groepen en de honden worden binnen de groep geplaatst waar zij het beste in passen;
  • De honden rusten van 11.00 tot 13.00 in de blokhutten. Indien het koud is, zetten wij hier de kachel bij aan, zodat ze heerlijk bij kunnen komen van de ochtend;
  • Om 16.00 gaan alle honden weer naar binnen en tussen 16.30 en 18.30 worden de honden weer opgehaald.

We beginnen de dag om 6.45, dan zijn we aanwezig op de locatie om de waakhonden te voeren en aandacht te geven. Om 8.30 gaan de eerste honden naar buiten. Allereerst zorgen we ervoor dat de speelweides vrij worden gemaakt van hondenpoep. Daarnaast worden de blokhutten iedere dag uitgeveegd, worden de matjes tweemaal in de week uitgeklopt en worden de blokhutten eenmaal per week met ontsmettingsmiddel gereinigd. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de honden de hele dag vers drinkwater hebben en dat alles binnen de groepen rustig verloopt.

Naast het bezig zijn met de honden, wordt de administratie verricht, de mail/app gelezen en beantwoord en begeleiden wij stagiaires. En uiteraard kunnen de honden dan tussen 16.30 en 18.30 weer opgehaald worden. Maar de belangrijkste taak is het observeren van de honden. Wij moeten iedere hond dusdanig goed kennen, dat we bij voorbaat al weten hoe hij gaat reageren op bepaalde dingen (bijvoorbeeld een nieuwe hond in de groep of een nieuwe stagiaire). Alleen op die manier kunnen we veilig nieuwe honden binnen de groep plaatsen.

Binnen de dagopvang spelen wij niet met de honden. Onze insteek is, dat de honden zich met elkaar vermaken. Dat ze lekker ravotten met soortgenoten en de hele dag in hun eigen taal kunnen communiceren. De honden moeten niets bij ons. Wij zorgen voor een gevoel van veiligheid doordat we voor rust zorgen, maar we gaan de honden niet vermaken met bijvoorbeeld een balletje of een frisbee. Dit zou overigens ook teveel onrust veroorzaken, omdat alle honden dit voorwerp willen hebben. Het zou uit kunnen lopen op een enorm conflict.

Volwassen (ouder dan 12 maanden) ongecastreerde reuen nemen wij momenteel niet aan, omdat deze, vanwege hun hormonen en bijbehorend gedrag, vrijwel niet te plaatsen zijn binnen de groepen. Vaak gaat het rijgedrag van de reu ten koste van andere honden en dat is niet de bedoeling. Onze insteek is, dat iedere hond een leuke dag bij ons moet hebben en niet alleen de geobsedeerde reu. Mocht u vragen hebben over een eventuele castratie (danwel chemisch, danwel echt), neem dan gerust contact op.

Reuen die als pup bij ons komen, mogen in ieder geval tot 7-8 maanden ongecastreerd komen en na die tijd bekijken we samen hoe de hond zich ontwikkeld en op welke leeftijd de hond eventueel gecastreerd zou moeten worden.

Vragen over Puppies en jonge honden

Pups en jonge honden zijn vanaf een leeftijd van 8 weken van harte welkom bij d’n Uutloat. Wij garanderen een veilige en liefdevolle omgeving waar ze hun sociale vaardigheden verder kunnen oefenen en kunnen uitgroeien tot stabiele huishonden.

Op de leeftijd van 8 weken hebben zij nog niet alle entingen gehad, maar gezien het feit alle honden bij d’n Uutloat geënt zijn, is het risico op een besmetting vele malen kleiner dan tijdens een bezoekje aan het uitlaatveldje bij u in de buurt (waar wellicht niet alle honden de volledige entingen gehad hebben).

Voor een pup is het erg belangrijk om een evenwicht te hebben tussen de successen die ze behalen en de ‘nederlagen’ die ze lijden. Een pup die alleen maar successen behaald (omdat hij bijvoorbeeld altijd bij honden zit waar hij mentaal en lichamelijk van kan winnen), wordt zeer overmoedig en leert niet om te gaan met afwijzing. In zijn latere leven zal deze hond waarschijnlijk regelmatig in conflict komen, omdat hij het niet nodig vindt om te stoppen.  Aan de andere kant is het ook belangrijk voor een pup om niet alleen maar op zijn nummer gezet te worden, omdat hij hier juist erg onzeker van wordt.

Binnen de dagopvang werken wij met 6-7 verschillende groepen en kunnen de pup dus altijd in de groep plaatsen waar hij zich het beste kan ontwikkelen.

Pups verblijven in eerste instantie altijd bij de kleine hondjes (Jack Russel, Maltezer Leeuwtje, Teckel) en onze bejaarde hondjes. Afhankelijk van de grootte van hond, verhuizen zij na enkele weken naar de middenslag groep (Heidewachtel, rustige Labrador, Friese Stabij) en later eventueel naar de grote honden (Labrador, Boxer, Drentse Patrijs etc).

Binnen onze dagopvang zullen wij de pup niet trainen, maar wel opvoeden. Opvoeden houdt in  dat de pup leert wat wel en niet mag. Waterbakjes omgooien mag bijvoorbeeld niet, alsmede dingen kapot bijten en andere (vaak kleinere) hondjes pijn doen. Door bijvoorbeeld een stemhulp of in het uiterste geval (dit is zeker bij pups vrijwel nooit nodig) eventueel een lichte aanraking maken wij de pup duidelijk dat dit niet de bedoeling is. Wij zijn heel duidelijk in onze regels en binnen een paar bezoekjes aan de dagopvang is het de pup vaak duidelijk waar de grenzen liggen.

Uiteraard slapen de pups nog erg veel als ze jong zijn. Van 8 tot 16 weken hanteren we globaal het volgende schema: 45 minuten spelen, een uur slapen. Dit is echter sterk afhankelijk van de hond, sommige pups hebben duidelijk meer slaap nodig dan andere. Later zullen de pups overgaan tot 1-2 dutjes (van ongeveer 1,5 uur) en uiteindelijk slapen ze alleen nog tussen de middag ongeveer 1,5 uur. In deze periode krijgen de pups ook hun eten.

In eerste instantie dienen pups en jonge honden (tot ongeveer een jaar oud) minimaal tweemaal per week onze dagopvang te bezoeken.  Dit om de rust binnen de roedels te waarborgen. Jonge honden gaan door verschillende groeifases, zullen regelmatig wisselen van groep en zijn dus de eerste periode van hun leven erg druk met het bepalen van hun plaats binnen de dagopvang. Daarnaast zijn ze vaak erg energiek en veroorzaken zo, mits ze niet met grote regelmaat komen, veel onrust voor de andere honden. Mocht de hond uiteindelijk toch maar eenmaal per week willen komen, dan is dat na verloop van tijd vaak mogelijk, wij zullen dit uiteraard met u overleggen en aangeven wanneer dit moment gekomen is.

Vragen over hondenvoeding winkel

Onze online winkel is geen gewone webwinkel maar een digitale etalage. Een groot aantal producten hebben wij standaard op voorraad liggen maar een ander deel van ons assortiment wordt speciaal voor onze klanten direct bij de producenten besteld. Je kunt alle producten dus bekijken en vervolgens je bestelling aan ons doorgeven via email, telefoon of Whatsapp. Je krijgt dan altijd van ons te horen wat de actuele prijs is en wanneer de bestelling klaar ligt om afgehaald te worden op onze locatie in Oeffelt. 

Het betalen kan op 4 manieren:

  • contant bij het afhalen van jouw bestelling op onze locatie in Oeffelt (Melder 4a)
  • vooraf door bankoverschrijving
  • door het betalen van een betaalverzoek
  • achteraf middels de afrekening via de hondendagopvang factuur die je eens per maand ontvangt (alleen voor de klanten van hondendagopvang)

Ja, dat hebben wij. In iedere categorie (brokken, versvoeding en snacks) hebben wij door middel van tags aangegeven welke producten zijn geschikt voor eliminatiedieet, welke zijn gluten- en granenvrij en welke bedoeld zijn voor overgevoelige honden. Daarnaast kunt u zoeken op enkelvoudige producten door te klikken op soort dier waarvan de voeding is gemaakt.

Op dit moment kunnen alle bestellingen uitsluitend worden afgehaald op iedere werkdag tussen 7.30 en 8.30 en tussen 17.00 en 18.00 op de Melder 4a in Oeffelt. Wij hebben hiervoor gekozen omdat we graag de premium voeding voor een goede prijs aan onze klanten willen bieden en om onze dienstverlening zo optimaal mogelijk te maken.