Ik heb twee honden die ik graag naar d’n Uutloat wil brengen. Krijg ik korting voor de tweede hond?

Nee, helaas. Iedere hond heeft zijn plaatsje in de dagopvang en in het hondenbos nodig, dus kunnen wij geen korting geven.

Moet ik ergens op letten als ik mijn hond kom brengen?

Er zijn een aantal regels tijdens het halen en brengen van de honden:

  • De hond moet aangelijnd zijn en liever niet opspringen tegen andere mensen (de meeste mensen hebben namelijk nette kleren aan, omdat ze naar/van het werk komen;
  • De hond niet uitlaten buiten het terrein, dit i.v.m. eventuele overlast voor de buurtbewoners;
  • De hond niet overmatig laten blaffen van en naar de auto, dit veroorzaakt veel onrust bij de andere honden;
  • Eventuele ongelukjes opruimen voordat iemand anders er in gaat staan (wij hebben altijd zakjes bij de hand);
  • De blokhutten niet betreden, de honden kunnen hier erg van schrikken.

En verder zijn het de normale omgangsregels, dus even wachten op uw beurt en rekening houden met andere mensen/honden.

Mag mijn pup van 8 weken al naar de dagopvang komen?

Ja, dat is geen probleem. Op de leeftijd van 8 weken hebben zij nog niet alle entingen gehad, maar gezien het feit dat alle honden binnen de dagopvang geënt zijn, is het risico op een besmetting vele malen kleiner dan tijdens een bezoekje aan het uitlaatveldje bij u in de buurt (waar wellicht niet alle honden de volledige entingen gehad hebben).

Daarnaast hebben pups natuurlijk nog wel veel rust nodig. Van 8 tot 16 weken hanteren we vaak het volgende schema: 45 minuten spelen, een uur slapen. Dit is echter sterk afhankelijk van de hond, sommige pups hebben duidelijk meer slaap nodig dan andere. Later zullen de pups overgaan tot 1-2 dutjes (van ongeveer 1,5 uur) en uiteindelijk slapen ze alleen nog tussen de middag ongeveer 1,5 uur. In deze periode krijgen de pups ook hun eten

Kan ik de ontworming en de ontvlooiïng zelf doen?

Nee, liever niet. Het is ontzettend belangrijk dat de hond de behandelingen daadwerkelijk krijgt en deze ook op tijd krijgt. Omdat er zoveel honden bij elkaar zijn, is er een veel grotere kans op een besmetting met wormen of met vlooien. Alleen door de behandeling zelf uit te voeren, kunnen wij garanderen dat iedere hond behandeld is en zal uw hond geen vlooien en/of wormen bij ons oplopen.

Mocht u thuis nog goede ontworming en- ontvlooiïngsmiddelen hebben liggen, dan gebruiken we deze middelen uiteraard eerst. Die kunnen dan in een verpakking met de naam van de hond erop meegenomen worden naar de dagopvang en wij zorgen ervoor dat de hond de middelen toegediend krijgt

Wat doen de honden de hele dag?

Sommige honden spelen een groot deel van de dag, maar dat doen ze uiteraard niet allemaal. Andere honden vinden het heerlijk om het hele terrein te besnuffelen of om vanuit de hondenflat alles rustig te bekijken. Wij kunnen prima inschatten of uw hond een leuke dag heeft bij ons in de dagopvang en als wij hieraan twijfelen, zullen wij dit uiteraard met u bespreken.

De tijdsindeling voor de honden is als volgt:

  • Tussen 7.00 en 8.30 worden zij gebracht;
  • Om 8.30 beginnen we met het naar buiten doen van de honden. Normaliter hebben wij 5 verschillende groepen en de honden worden binnen de groep geplaatst waar zij het beste in passen;
  • De honden rusten van 11.00 tot 13.00 in de blokhutten. Indien het koud is, zetten wij hier de kachel bij aan, zodat ze heerlijk bij kunnen komen van de ochtend;
  • Om 16.00 gaan alle honden weer naar binnen en tussen 16.30 en 18.30 worden de honden weer opgehaald.
Wat doen wij de hele dag?

We beginnen de dag om 6.45, dan zijn we aanwezig op de locatie om de waakhonden te voeren en aandacht te geven. Om 8.30 gaan alle honden naar buiten. Allereerst zorgen we ervoor dat de speelweides vrij worden gemaakt van hondenpoep. Daarnaast worden de blokhutten iedere dag uitgeveegd, worden de matjes tweemaal in de week uitgeklopt en worden de blokhutten eenmaal per week met ontsmettingsmiddel gereinigd. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de honden de hele dag vers drinkwater hebben en dat alles binnen de groepen rustig verloopt.

Naast het bezig zijn met de honden, wordt de administratie verricht, de mail gelezen en beantwoord en begeleiden wij stagiaires. En uiteraard kunnen de honden dan tussen 16.30 en 18.30 weer opgehaald worden. Maar de belangrijkste taak is het observeren van de honden. Wij moeten iedere hond dusdanig goed kennen, dat we bij voorbaat al weten hoe hij gaat reageren op bepaalde dingen (bijvoorbeeld een nieuwe hond in de groep of een nieuwe stagiaire). Alleen op die manier kunnen we veilig nieuwe honden binnen de groep plaatsen.

Spelen met de honden

Binnen de dagopvang spelen wij niet met de honden. Onze insteek is, dat de honden zich met elkaar vermaken. Dat ze lekker ravotten met soortgenoten en de hele dag in hun eigen taal kunnen communiceren. De honden moeten niets bij ons. Wij zorgen voor een gevoel van veiligheid doordat we de orde handhaven, maar we gaan de honden niet vermaken met bijvoorbeeld een balletje of een frisbee. Dit zou overigens ook teveel onrust veroorzaken, omdat alle honden dit voorwerp willen hebben. Het zou uit kunnen lopen op een enorm conflict.

Ongecastreerde reuen

Volwassen (ouder dan 12 maanden) ongecastreerde reuen nemen wij momenteel niet aan, omdat deze, vanwege hun hormonen en bijbehorend gedrag, vrijwel niet te plaatsen zijn binnen de groepen. Vaak gaat het rijgedrag van de reu ten koste van andere honden en dat is niet de bedoeling. Onze insteek is, dat iedere hond een leuke dag bij ons moet hebben en niet alleen de geobsedeerde reu. Mocht u vragen hebben over een eventuele castratie (danwel chemisch, danwel echt), neem dan gerust contact op.

Reuen die als pup bij ons komen, mogen in ieder geval tot 7-8 maanden ongecastreerd komen en na die tijd bekijken we samen hoe de hond zich ontwikkeld en op welke leeftijd de hond eventueel gecastreerd zou moeten worden.