Snuffelbos

Wat vinden honden leuk om te doen? Dat zijn natuurlijk verschillende dingen en per hond verschillend, maar iedere hond vindt het leuk om te snuffelen. Informatie vergaren met de neus, het belangrijkste zintuig van de hond.

Als eigenaren ontnemen we onze hond vaak de kans om die informatie op te doen. Omdat we snel ergens moeten zijn en dus de tijd niet hebben om te blijven staan. Of gewoon omdat we het langdurig snuffelen irritant vinden. We laten de hond “volgen”, lokken hem mee en soms trekken we hem mee. 

Graag willen wij bijdragen aan het welzijn van de hond door de mogelijkheid te bieden de hond in alle rust te laten snuffelen op ons terrein. Een voor de hond vreemd terrein met heel veel verschillende geurtjes. De hond kan lekker los lopen op ons volledig omheinde terrein en kan in zijn eigen tempo alle plekjes ontdekken, onder begeleiding van zijn baasje. Samen de wereld ontdekken, hoe leuk is dat.

Wij stellen ons terrein beschikbaar voor de snuffelbezoekjes van maandag tot en met vrijdag tussen 17.00 en 18.00 (kosten 5 euro per uur) en op zaterdag en in de kerstvakantie op afgesproken tijden (kosten 15 euro per 1,5 uur). Als je het snuffelbos reserveert, is het bos op dat moment ook alleen voor jou en je hond opengesteld.

Honden die wat reactief kunnen reageren op andere honden of andere honden gewoon heel spannend vinden, kunnen het beste op zaterdag of in de kerstvakantie komen, zodat ook zij zich in alle rust kunnen ontspannen. Er is op dat moment geen andere hond aanwezig op het terrein.

NIEUW NIEUW NIEUW

In de donkere maanden december en januari van maandag tm vrijdag tussen 17.00 en 18.00 Sniff in the dark! Samen met je hond ons bos in het donker ontdekken. Neem je zaklamp en een lampje voor je hond mee en dompel je onder in het avontuur!

Overige mogelijkheden:

  • Een speeldate organiseren met andere (bekende) honden. Het is echter wel van belang dat de honden elkaar al kennen, zodat er geen spanningen ontstaan
  • Het verjaardagsfeestje van je hond bij ons vieren. Hiervoor kunnen maximaal 6 (liefst bekende) honden uitgenodigd worden om samen te spelen in ons bos. Je mag zelf de consumpties meenemen, maar op verzoek regelen wij dat ook. Vraag naar de mogelijkheden en de kosten hiervoor
  • Spelen met je hond in een omheind bos, zonder gevaar lekker los lopen, balletje gooien of speeltjes verstoppen
  • Je pup in alle rust de wereld laten ontdekken in zijn eigen tempo, het hier-komen oefenen in een veilige omgeving, socialiseren zonder onvoorspelbare omgevingsfactoren

Kortom, ben je op zoek naar een leuke locatie om je hond lekker in alle rust te laten snuffelen, samen met hem te spelen in een veilige omgeving of een speeldate te organiseren met andere hondenvrienden? Neem dan contact met ons op, we stellen ons terrein graag beschikbaar hiervoor.

Om te komen snuffelen op ons terrein dient de hond ingeënt/getiterd en ontwormd/getest te zijn. Tevens vragen we u de ontlasting altijd op te ruimen. De kosten voor de bezoekjes op werkdagen tussen 17.00 en 18.00 bedragen 5 euro per bezoek, contant af te rekenen bij aankomst. Op zaterdag en in de kerstvakantie berekenen we een tarief van 15 euro voor 1,5 uur. Overige tijden en tarieven zijn altijd in overleg.