Team van d’n Uutloat

Bij ons is jouw hond in goede handen. We zorgen voor de juiste sfeer waarin de honden zichzelf zijn en zich veilig voelen. Dat doen wij op basis van onze jarenlange ervaring met hondenopvang, toewijding en eenvoudigweg liefde voor dieren, en in het bijzonder voor de trouwe viervoeters.

DSC02616_Isabelle_klein.jpg

Isabelle

Eigenares
DSC02606_anuska_klein.jpg

Anuska

Eigenares

Kijkje achter de schermen

Het welzijn van jouw hond is de top-prioriteit bij D’n Uutloat.
Om je inzicht te geven in onze aanpak en werkzaamheden hebben we hieronder een korte beschrijving van onze dag bij de hondenopvang gemaakt.

We beginnen de dag om 6.45, dan zijn we aanwezig op de locatie om de waakhonden te voeren en aandacht te geven. Tussen 7.00 en 8.30 worden de honden naar de opvang gebracht en binnen en de benches geplaatst totdat ze om 8.30 naar buiten gaan.

Allereerst zorgen we ervoor dat de speelweides vrij worden gemaakt van hondenpoep. Daarnaast worden de blokhutten iedere dag uitgeveegd, worden de matjes tweemaal in de week uitgeklopt en worden de blokhutten eenmaal per week met ontsmettingsmiddel gereinigd.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat de honden de hele dag vers drinkwater hebben en dat alles binnen de groepen rustig verloopt. Naast het bezig zijn met de honden, wordt de administratie verricht, de mail gelezen en beantwoord en begeleiden wij stagiaires. Het bijhouden van het terrein brengt regelmatige seizoenstaken met zich mee zoals maaien, snoeien, bladeren ruimen, onderhoud van de blokhutten en omheining.

Sinds we met de voerwinkel zijn begonnen hebben we ook al een dagelijkse taak bij: het verzorgen van de bestellingen. Tussen 16.30 en 18.30 worden deze, tegelijkertijd met de honden, opgehaald.

Maar de belangrijkste taak is het observeren van de honden. Wij moeten iedere hond dusdanig goed kennen, dat we bij voorbaat al weten hoe hij gaat reageren op bepaalde dingen (bijvoorbeeld een nieuwe hond in de groep of een nieuwe stagiaire). Alleen op die manier kunnen we veilig nieuwe honden binnen de groep plaatsen.